Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха хранително отравяне на деца в Ловеч

Хранително отравяне е причината за заболяването на деца от основно училище "Васил Левски" в Ловеч.
Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова съобщи, че в храната, която са консумирали петте деца, които бяха настанени за лечение в ловешката болница, няма наличие на салмонела, но са изолирани стафилококи, причинили заболяването. Д-р Генкова допълни, че в понеделник ще станат готови и изследванията направени на персонала, приготвил храната, и едва тогава ще може да се каже категорично има ли носител на стафилокока. 
От Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч ще уточнят и как стафилококите са попаднали в храната, която са консумирали децата в стола на училището, който беше затворен след случая.
Районната прокуратура в Ловеч се самосезира вчера, образува преписка и започна проверка. Петте деца вече са изписани от болницата в Ловеч. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44