Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена се самозапали в Стара Загора

| обновено на 08.12.14 в 17:09
Снимка: Венелина Попова

32-годишната Силвия Мишкова се самозапали в Стара Загора.

Ръководителят на Спешния център д-р Чавдар Попов съобщи, че сигналът е бил получен на тел. 112 в 09.24 часа, а линейката е пристигнала на мястото три минути по-късно. На жената веднага са били поставени банки с животоспасяващи системи. Според д-р Попов при идването на екипа обувките й още горели, до нея са били намерени туба и дамска чанта.

Силвия Мишкова е транспортирана до Клиниката по изгаряния в Пловдив. От пресцентъра на болницата съобщават, че тя е в тежка шокова травма, с 92 процента изгаряния и с реална опасност за живота. Състоянието й се е усложнило и от пушечните газове, които са травмирали белите й дробове.

На Силвия е направена операция, включваща специални разрези в участъци от долните й крайници и гръдния кош с цел да се облекчи състоянието й. Тя е поставена в медикаментозна кома, правят й се вливания с кислородни разтвори и успокоителни лекарства.

От Областната дирекция на МВР нямат информация за причината за самозапалването.

Силвия не е семейна, живее с родителите си пенсионери. Бащата е бил на висока ръководна позиция в мини "Марица-изток", майка й е лекар. Пред д-р Попов след инцидента тази сутрин тя споделила, че преди време дъщеря й е претърпяла травма. Паднала е от високо и си е счупила лумбални прешлени. От тогава е по-трудноподвижна и по-затворена.

Нейна съседка заяви, че не знае Силвия да е имала психически проблеми: 

Не мога да кажа, защото водехме много адекватни разговори с нея. Само съм забелязала, че е по-затворена, не е много контактна. Другото което е, че освен да комуникира със съседите и родителите си, не излиза да ходи по дискотеки, заведения, да идват приятели, момчета – не.

Семейството на Силвия няма материални проблеми. Тя работела заедно с баща си в семеен железарски магазин, регистриран на нейно име. Съседите й я познават като отзивчива и много сърдечна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44