Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт ще предложи кандидатурите си за заместник-министър на отбраната на реформаторите и на ГЕРБ

Лидерите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

На среща с министъра на правосъдието Христо Иванов Патриотичният фронт е поставил въпроса да се обсъдят от работна група законови промени, свързани с битовата престъпност, както и разрешаване на т.нар. "законна отбрана със законно притежавано оръжие". На въпрос имат ли намерение патриотите да предложат за зам.-министър на отбраната Иво Андонов, за когото в социалните мрежи се твърди, че има неонацистки убеждения, Красимир Каракачанов отговори:

Кандидатурите, които одобрихме, ще ги предложа и на Реформаторския блок, и на ГЕРБ. След това ще минат през необходимата проверка и ще бъдат назначени. В смисъл проверка за всякакви данни и факти около тях. Относно това кой какви убеждения има, аз не искам да коментирам неща, които не знам. Фалшив профил може да направи всеки на всеки. Има всякакви случаи.

България е парламентарна република. Така Валери Симеонов отговори на въпроса ще се оттегли ли Слави Бинев от поста председател на комисията по култура и медии:

Решенията на парламента не могат по никакъв начин да бъдат бойкотирани от министри, от УС на медии и от когото и да е било, но все още няма решение по този въпрос, все още аз не съм чул нито един сериозен аргумент за това г-н Бинев да се оттегли от председателството на тази комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44