Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишни награди за пътна безопасност

Снимка: www.nagradi.org

Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" ще раздаде тази вечер своите награди. Инициативата поощрява усилията на държавните институции, на бизнеса, на училища и на детски градини в работата им за спасяване на човешки живот по пътищата.

Владимир Тодоров от Фондацията пояснява:

Това, което ни радва е, че все повече организации се включват през годините и правят инициативи и кампании. Нараства броят на фирмите, нараства броят на детските градини, но за съжаление тенденцията пък за увеличаване на катастрофите и жертвите се обърна и ако три години имахме намаляване на катастрофите, то последната година имаме увеличаване. Надяваме се, че с новата политическа власт нещата ще се подобрят.

Отново ще имаме томбола с много интересни награди - велосипеди, детски седалки. За първи път ще раздадем видеорегистратор, в който също може да се записва всичко, което се случва на пътя, така че се надяваме темата за пътната безопасност да не бъде кампанийна, а да се случва през цялата година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44