Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

59 терористични престъпления са били предотвратени в Русия през тази година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През тази година в Русия са били предотвратени 59 терористични престъпления, от които осем подготвяни атентата, съобщи председателят на Федералната служба за сигурност Александър Бортников.

На заседанието на Националния антитерористичен комитет Бортников съобщи, че в хода на операциите за борба с тероризма в Северен Кавказ тази година са били неутрализирани 233 души, включително лидерите на 38 бандитски групи, а също така са били задържани 637 членове на нелегални формирования и техните съучастници.

Силите за сигурност са иззели 272 незаконни самоделни взривни устройства, голям брой огнестрелни оръжия и други средства за нападение, посочи още председателят на Националния антитерористичен комитет.

Александър Бортников припомни, че за терористични престъпления тази година са били осъдени 219 души, сред които четиримата свързани с терористичните атаки във Волгоград през декември миналата година, които получиха общо над 45 години затвор.

За осигуряването на висока готовност на силите за борба с терористичните заплахи са били проведени 315 учения, съобщи още Александър Бортников. По думите му нивото на терористичната дейност в Русия е намаляло през годината почти два пъти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44