Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдии и адвокати в Раднево бяха обвинени за различни престъпления

Снимка: БГНЕС

Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати, създадено между Софийската градска прокуратура и ДАНС, привлече като обвиняеми районните съдии в Раднево Люба Петрова и Евелин Драганов, както и адвокатите Николай Господинов и Румен Русев.

Съдия Петрова е обвинена в подбуда към лъжесвидетелстване, в нарушение на Закона за кредитните институции за това, че предоставяла кредити и се облагодетелствала с повече от 47 хиляди лева, както и че не си е направила отвод по дела, в които е била в приятелски отношения с една от страните. На съдия Петрова е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 30 хиляди лева.

Специализираното звено е повдигнало обвинение и на Евелин Драганов - районен съдия от Раднево, за заплаха на служителка на съда с убийство. Той е с мярка "подписка".

Адвокат Николай Господинов е обвинен за потвърждаване на неистина пред съда, свързана с предаване на пари от свидетел към адвокат. 

Обвинението към другия адвокат Румен Русев е за присвояване на 22 хиляди лева от принудителна продажба на имот и за подбуда към лъжесвидетелстване.

Мярката за Господинов е "подписка", а за Русев - парична гаранция от 15 хиляди лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44