Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин: Няма да приема ултиматуми във връзка с пенсионната възраст

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че приема и споделя част от исканията на синдикатите, но няма да приеме ултиматуми във връзка с пенсионната възраст:

Искането им да се замрази за още една година възрастта за пенсиониране – аз поне не съм склонен да приема и не бих приел изнудване, не за друго, а защото това, което трябва да търсим, никой не го отрича, включително и синдикатите, трябва да се търси дългосрочно решение. Това, което съм предложил, е една плавна дългосрочна скала за повишаване на възрастта с два, а по-нататък с един месец годишно, и не мисля, че това може да затрудни който и да е било, и затова не приемам ултиматуми да се казва, че тази година нищо няма да се пипа.

Калфин припомни, че преговорите със синдикалните представители не са спирали в последните десет дни и заяви, че ще продължат и занапред.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44