Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влак удари паднал ТИР на жп прелеза при Мурсалево

| обновено на 11.12.14 в 21:13
Снимка: БГНЕС

Свлечена скална маса предизвика инцидент, при който ТИР падна на релсите на прелеза при Мурсалево, в момента, когато е преминавал влакът Кулата-София. При удара се запалиха ТИР-ът и първата секция на електрическата мотриса "Дезиро". Пожарът вече е локализиран. 

При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. В пътническата композиция са пътували 95 пътници, които незабавно са били евакуирани от превозния персонал във влака на безопасно разстояние от запалилата се мотриса. За пътниците от влака е осигурен превоз с автобус. 

ТИР-ът с двама полски граждани е пътувал по главен път Е-79 посока Благоевград. Пострадали са водачът и пътникът в товарния автомобил. Те са на възраст 35 и 45 години и са настанени в болница без опасност за живота.

По данни на очевидци на катрастрофата причината е откъснало се парче скала от лявата страна на пътя. За да избегне удара, шофьорът на ТИР-а е паднал върху релсите, а малко след това е преминал и влакът. От удара автомобилът се е запалил, обгорява и първият вагон на влака.

Движението на моторни превозни средства е възстановено в едното платно в района на село Мурсалево.

Затруднено е движението на моторни превозни средства по път I-1 София Благоевград в района на село Мурсалево поради свличане на скална маса.

Трафикът се регулира от органите на МВР. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съобщават от АПИ.
На мястото на инцидента са министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. За "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни причините за инцидента:

Около 19 часа ТИР-ът, който се управлява от полски гражданин, пада от главния път и е блъснат от влак. Важно е да се отбележи, че в момента има две пострадали лица. Това са полският гражданин, който е управлявал ТИР-а и брат му. Машинистът на влака е забелязал ТИР-а, намалил е скоростта и ударът не е бил толкова тежък. В крайна сметка имаме самозапалване на ТИР-а, изгоряла е голяма част от локомотива на влака. Голяма част от хората на влака са евакуирани. Лицата, които са се возили във влака, в крайна сметка са откарани с транспорт на БДЖ до Благоевград. Осигурили сме психолози и всичко от първа необходимост. Случаят премина без тежки инциденти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44