Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

| обновено на 12.12.14 в 09:35

Европейският съюз може да бъде принуден да отмени санкциите срещу трима украински граждани, съобщи американският вестник Уолстрийт джърнъл. Това се дължи на забавяне в разследванията, предприети срещу тях в Украйна. Не е известно санкциите срещу кои точно лица може да бъдат отменени, но по информация на Уолстрийт джърнъл сред тях няма да бъдат бившият премиер Виктор Янукович и неговите синове.

САЩ и НАТО негласно помагат на Киев да подготвя бойни действия в Крим, пише Независимая газета.

Равносметката за построените румънски магистрали през 2014-а година е 22 километра, които са некачествени, пише днес вестник Гъндул. В последните седем години бяха изразходени над четири милиарда евро за строеж на магистрали в Румъния, с които бяха изградени 395 километра път, допълва изданието.

Политическата нестабилност в Гърция е довела до масово бягство на капитали от Атинската фондова борса и до скок на лихвите по гръцките облигации, твърди вестник Етнос. Това се случва в момент, когато световните медии отново са подели сценариите за излизане на Гърция от еврозоната, допълва изданието. 

Отваря ли се кутията на Пандора с решението на македонското правителство за промяната на герба, пита в заглавие скопският Утрински весник. Спорове предизвиква изображението на лъва в герба на страната, което се тълкува по различен начин от етническите общности, допълва вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44