Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опашки след отварянето на банка "Виктория"

| обновено на 12.12.14 в 12:40
Снимка: БГНЕС
Без опашки дъщерната на КТБ търговска банка "Виктория" отвори врати за клиентите си. От днес всички вложители имат достъп до парите си, като могат да оперират и с банковите си карти, но през банкомати и ПОС терминали на други банки. Специалният надзор над банката ще остане до 22-ри декември.

Общо 160 милиона лева са средствата, които имат всички вложители в ТБ "Виктория". Те са осигурени напълно и банката може да обслужи клиентите си, дори ако всички поискат да изтеглят парите си. В началото на деня обаче офисите в столицата останаха почти празни. В първия час от работния ден на банката в един от тях дойде само един клиент. Първоначалното намерение на този клиент беше да изтегли парите си от банкомата до клона на банката, но той не работеше. Затова потърси обслужване на каса.

Те ми казват самите, защото са ми близки, че може би ще ги фалират и тях, защото имало 100 милиона вътре и някой искал да ги лапне парите, коментира вложителят.

Тегленето на пари в брой над 2000 лева може да стане само след два дни предварителна заявка. Това може да е една от причините, поради която в момента няма струпване на хора в офисите на банката.

Също така голяма част от вложителите вероятно ще изтеглят парите си през банкомат на друга банка или ще ги използват за плащане през ПОС терминал.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44