Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделски производител от Драгаш войвода инсценира грабеж

Снимка: Светослав Цветанов

Крупен земеделски производител, собственик на мандра от никополското село Драгаш войвода, е инсценирал въоръжен грабеж, съобщиха от МВР. Мъжът се е оплакал в полицията, че тази нощ, докато се е прибирал с микробуса си, е бил ограбен с 14 хиляди лева.

Няма грабеж, нито кражба, това е пълна инсценировка на тъжителя с цел лично облагодетелстване, категоричен е директорът на областната дирекция на МВР в Плевен Венцислав Катинов. Тази нощ на телефон 112 мъж се е оплакал, че му е извършен грабеж на 14 хиляди лева на разклона между никополските села Въбел и Драгаш войвода и че е притиснат от две коли, като му е сложен на главата чувал. По неговия разказ той се е връщал от Велико Търново, където бил продал част от произведените млечни продукти. В дрехите му са били намерени само 1000 лева, за другата част от парите засега не е установено къде са или на кого са дадени. 

Мъжът е признал, че е направил инсценировка. По случая ще бъде образувано досъдебно производство за предаване на неверни данни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44