Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровският окръжен съд ще гледа делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й

Габровският окръжен съд ще заседава по делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. На днешното заседание ще продължи разпитът на свидетелите. Очаква се да бъдат изслушани и вещите лица.

В хода на съдебното следствие бяха разпитани 21 свидетели. Съдът изслуша близките на починалите, лекари и медицински персонал от габровската болница, където часове след раждането - на 26-и септември миналата година почина бебето на 30-годишната Десислава Манолова. Тя беше транспортирана в университетската болница в Плевен, но лекарите не успяха да я спасят.

За проявена немарливост, довела до трагичен край за майката и новороденото, са подсъдими двама лекари-гинеколози от лечебното заведение в Габрово.

Обвинителният акт се базира на съдебно-медицинските експертизи от досъдебното производство и заключенията на 6 вещи лица, които ще бъдат изслушани в съдебната зала, след като приключи разпитът на свидетелите. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44