Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия се закани да отговори на САЩ, ако бъдат въведени нови санкции

Москва ще предприеме ответни мерки, в случай че САЩ въведат нови санкции срещу Русия, предупреди руското външно министерство.

Според заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков, приетият от Американския сенат законопроект "В подкрепа на свободна Украйна” е поредната проява на антируските настроения в САЩ и опит да се налагат решения, които са неприемливи за Русия.

Според съобщения в американската преса законопроектът позволява на американската администрация да въведе нови санкции срещу руските държавни компании, включително "Газпром" и "Рособоронекспорт".

Ако САЩ предприемат нови ограничителни действия спрямо Русия, Москва непременно ще отговори, заявява Рябков, цитиран от Интерфакс. Той коментира и предстоящата утре в Рим среща между първите дипломати на двете страни Сергей Лавров и Джон Кери. По думите му, основната тема на предстоящите разговори ще бъде близкоизточният мирен процес, като се очаква двамата да обсъдят и двустранните отношения, които се влошиха заради събитията в Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44