Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тютюнопроизводители от хаджидимовското село Хвостяне запалиха бали с тютюн на площада

Снимка: Кети Тренчева

Тютюнопроизводители от хаджидимовското село Хвостяне запалиха бали с тютюн на площада. Те са отчаяни от ниските изкупни цени.

Недоволството на тютюнопроизводителите днес събра около 60 души на площада в град Хаджидимово, където през 2002-ра година бяха запалени първите бали с тютюн. Организира го наскоро създадено сдружение "Басма", чийто председател е Иван Сабахлъков

Ние сме подвластни на хората, които стоят с костюми. Вчера застанаха политиците на едно ремарке и казаха, че ще оправят нещата. Аз ще има кажа – късно се сещате да оправяте нещата,защото във всяка една къща джобовете са празни.

От 72 селища в Гоцеделчевския район има само шест комисии на три фирми, които изкупуват тютюна. Цената падна до скандалните 2 лева, а най-високата е 4,50 лева. Макар че не вярват на политиците, хората настояха премиерът Бойко Борисов да защити тютюнопроизводителите пред натиска на фирмите:

Както е намерил за КТБ да я оправи с 3 млрд. заем, така да изтегли и за тютюнопроизводителите.

Близо 300 кг тютюн на тютюнопроизводителя Мустафа бе върнат от изкупвача като некачествен. Отчаян той запали продукцията си, за която се е грижел 8 месеца.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44