Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин: НС ще гласува увеличаването на пенсионната възраст, дори и без одобрението на синдикатите

Снимка: БГНЕС

Социалният министър Ивайло Калфин предупреди, че в парламентът ще се намери мнозинство за увеличаването на пенсионната възраст, дори и без одобрението на синдикатите.

Има вероятност да не се стигне до съгласие между правителството и социалните партньори, които имат последна среща утре, преди крайния срок за законовите промени в общественото осигуряване, стана ясно от вицепремиера Ивайло Калфин.

Той обаче защити идеята си за увеличаване на пенсионната възраст с 2 месеца от догодина:

На мястото на синдикатите, с цялото ми уважение към тях, не бих смятал, че ще има подкрепа замразяването на възрастта в парламента. По-скоро моето усещане е обратното. Аз не намирам нито един аргумент на това ние да продължаваме да се запъваме, да не търсим трайно решение и декември месец хората да не знаят на колко години ще се пенсионират следващата година. Това е недопустимо и аз няма как да се съглася с тях.

АБВ подкрепя наказателното преследване на хората, които укриват пенсионни осигуровки, каза още Калфин:

Ще помоля да направим разлика между неплащането и укриването. Ние ще подкрепим укриването на пенсионни осигуровки, така както е криминализирането укриването на данъци. По отношение на плащането  - нека бъде както е при данъците – който се забавя, има затруднения на бизнеса и т.н.

Вицепремиерът присъства на церемония по връчването на 32 микробуса на общини, които ще превозват хора с увреждания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44