Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скулптори от Канада, Испания, Русия и България получиха награди от Фестивала на ледените фигури в Русе

Снимка: Ася Пенчева

Скулптори от Канада, Испания, Русия и България получиха награди от Фестивала на ледените фигури в Русе. Повече от 5 000 души са преминали само за три дни около ателиетата на открито, а идеята на организаторите е това събитие да стане традиционно.

Как може да бъде пресъздаден от лед свободният дух на Русе, показаха скулпторите – участници в първия Международен фестивал на ледените  фигури.

На тържествената церемония, кметът на града Пламен Стоилов награди авторите, които в продължение на 3 дни и две нощи извайваха своите творби от лед.

Русенският фестивал на ледените фигури ще продължи официално до 15-и декември, а след това скулптурите ще останат в градската среда до тяхното естествено разтопяване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44