Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия отрече неин боен самолет да е бил в опасна близост до пътнически такъв, излетял от Дания

Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Швеция, че руски военен самолет е бил в опасна близост до пътнически самолет, излетял от Копенхаген.
Говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не е имало никакви предпоставки за произшествие във въздуха на 12-и декември, когато руски военен самолет е летял в международното въздушно пространство над акваторията на Балтийско море. Според Конашенков полетът е бил изпълняван при строго спазване на международните правила за използване на въздушното пространство и самолетът е бил на най-малко 70 км от въздушното трасе на гражданската авиация.

В събота шведската телевизия съобщи, че самолет, излетял от датското летище Каструп, за малко не се е сблъскал с руски военен самолет, който е летял без включен транспондер. Говорителят на руското военно министерство нарече "лукавство" обвиненията, че руският военен самолет е летял с изключени средства за разпознаване и на свой ред обвини НАТО, че през последните месеци е увеличил 3 пъти полетите на своите самолети в близост до руските граници, като при това самолетите винаги са били с изключени транспондери. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44