Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено остава положението в общините Раднево, Гълъбово и Николаево, частично и в Мъглиж

Снимка: Венелина Попова

Бедствено остава положението в старозагорските общини Раднево, Гълъбово и Николаево и частично в община Мъглиж. От тази вечер започват пускови проби на 110 киловолтовата подстанция в Гълъбово.
И в понеделник ще продължат изпитателните дейности на подстанцията , съобщи за „Хоризонт“ Андон Андонов-изпълнителен директор на „Мини Марица изток“, дружеството, което захранва с ток Гълъбово и общината вече седмица. Евакуираните жители от Нова махала, община Николаево продължават да се завръщат по домовете си. Екипи на армията с две мощни моторни помпи и три автомобила на пожарната започнаха отводняването на дворове и къщи, хората действат и със собствена техника.

Кметът на общината Косьо Косев очаква от държавата 20 000 лева за изграждането на 100 метра дига край Тунджа и е категоричен, че при следващо наводнение отговорността за бедствието няма да поеме той. Най-малкото, защото реката е 100% държавна собственост.

Кметът на Раднево доктор Юлиян Илчев пък ще търси съдействие от „Мини Марица изток“ за строежа на дигата край река Блатница в районна на залетия ромски квартал.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44