Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24-часова национална стачка парализира Белгия

| обновено на 15.12.14 в 12:43
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгия е блокирана от 24-часова национална стачка, като според синдикатите в страната никога преди не е имало толкова силен и масов протест. Той е срещу икономическата и социална политика на правителството.

От 22 часа снощи е затворено въздушното пространство. Освен самолети, не се движат влакове, метро, трамваи и автобуси. Затворени са училища и много детски градини, стачкуват администрацията, съдилищата, работещите в търговията и услугите и надзирателите в някои от затворите. Част от полицейските синдикати също се включиха в протеста, повечето здравни заведения осигуряват само неотложна помощ и най-необходимите услуги.

Демонстрантите са блокирали кръстовища и входни артерии към по-големите градове, въпреки това трафикът е спокоен, тъй като повечето белгийци са останали по домовете си – местните медии съобщават, че задръстванията са едва 10 километра.

Протестните действия трябва да приключат тази вечер, синдикатите вече обявиха, че ще подготвят и нов протест, ако исканията им не бъдат чути. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44