Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Лавров се срещна с Джон Кери в Рим

Джон Кери и Сергей Лавров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рим отново е столица на световната дипломация. Тази вечер там разговаряха държавният секретар на САЩ Джон Кери и министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Кери ще се срещне и с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Срещата между държавния секретар Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров се състоя в резиденцията на американския посланик в Рим вила "Таверна". Разговорът бе наложителен, след като американският Конгрес прие допълнителни санкции срещу Москва и прехвърлянето на оръжие в Украйна на стойност 280 милиона евро. Обсъден е бил и въпросът с кризата в Близкия изток. В тази връзка първите думи на Сергей Лавров бяха, че се работи съвместно за избягване на ескалацията, тъй като въпросната криза се нуждае от спешни решения. По тази тема предстои и среща на държавния секретар на САЩ Джон Кери с израелският премиер Бенямин Нетаняху. Той е вече в Рим и заяви, че както на разговора си с Кери, така и с италианския премиер Матео Ренци ще обърне внимание, че Израел няма да приеме да се оттегли в границите от 1967-а година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44