Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОИ въвежда нови бланки за болничните листове

Снимка: БГНЕС

Националният осигурителен институт уведомява, че от първи януари 2015 година влизат в сила нови образци на документите за изплащане на обезщетенията за болест и майчинство. Издадените след 31 декември 2014 година  болнични върху бланки „Болничен лист за временна неработоспособност", са невалидни. В такъв случай болничният трябва да се анулира и да се издаде нов на бланка по образец, която може да се изтегли от сайта на НОИ .  

За работодателите и самоосигуряващите се лица отпада задължението да предоставят в НОИ новите бланки,  но трябва да ги съхраняват за срок от три години с цел последващ контрол. Промяната е във връзка със старта на електронния регистър на болничните листове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44