Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов реагира остро на изявление на Медведев за България

Даниел Митов
Снимка: mfa.bg

Министърът на външните работи Даниел Митов реагира остро на коментарите на руския премиер Дмитрий Медведев, че членството в Европейския съюз е донесло негативи за България. В статия от днес Медведев "предупреждава" Украйна за намалелите чужди инвестиции и увеличената безработица у нас.

Даниел Митов беше категоричен, че цитираните в статията данни са извадени от икономическия контекст в България и в света след 2007-а година, когато последва глобален спад на заетостта и инвестициите:

Аз, ако бях на мястото на нашите критици в момента, бих бил много по-притеснен за състоянието на собствената им икономика, за отлива на чуждестранни инвестиции в момента оттам, за изолацията на тяхната икономика, за сриващата се валутна единица на тяхната държава, а не бих давал съвети нито на България, нито на Украйна, нито на която и да била друга държава как да се държат и какъв геополитически избор да правят. 

Има тенденция да ни се отправят критики оттам, откъдето не е редно, заяви още българският външен министър в Брюксел. Той изрази надежда, че това не е кампания за злепоставяне на България – защото, ако се декларира приятелство и се търси диалог, не може да има подобни кампании.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44