Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията и ЧЕЗ с акция в ромската махала в Петрич

Снимка: БГНЕС

Мащабна акция провеждат ЧЕЗ и полицията в новата ромската махала на Петрич. В квартала живеят повече от 2000 души, уточни кметът на града Вельо Илиев. Служителите на ЧЕЗ проверяват случаи на незаконно присъединяване към мрежата, като в хода на проверката вече са установени повече от 30 кражби.

Акцията е част от постоянните проверки на енергийната компания на места, в които е установена концентрация на незаконни присъединявания, които застрашават мрежата от претоварване и създават рискове за качеството на електрозахранването на коректните клиенти.

Освен да оказват съдействие на ЧЕЗ, полицейските служители претърсват домове, в които има данни за незаконно притежаване на оръжие, каза областният директор на МВР Васил Митов. Преди месец полицията бе вдигната на крак заради стрелба между враждуващи фамилии в ромската махала на Петрич. При инцидента пострада 16 годишно момче.

Акцията срещу крадците и длъжниците на ток ще продължи през целия ден.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44