Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели от затвора в Стара Загора излязоха на протест

Над 800 души изтъпряват наказания в затвора в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Петдесет надзиратели и служители в затвора в Стара Загора, които не са на смяна, излязоха на едночасов протест с искания за по-високо заплащане на труда им.

В Старозагорския затвор и неговите общежития в Черна гора, Гълъбово и Стара Загора с по-лек режим работят 250 служители, от тях 180 са надзирателите.

Веселин Аспарухов - лидер на синдиката на работещите по трудови правоотношения към Федерацията на независимите синдикати в КНСБ, обяви пред „Хоризонт“, че началната заплата на надзирателите в затвора е 500 лева, след 20-годишен стаж стига до 800.

Протестиращите настояват да получават редовно средства за извънреден труд, както това става в системата на МВР и пари за нощен труд, каквито сега не вземат. Претенции към условията на труд надзирателите и служителите в старозагорския затвор нямат. В него към този момента наказания изтърпяват над 800 души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44