Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото платно по главен път Е-79 край Мурсалево влиза в експоатация

Снимка: БГНЕС

В 16 часа трябва да бъде пуснато за движение новото платно по главен път Е 79 край Мурсалево, където миналия четвъртък заради свличане на скална маса тежкотоварен камион падна върху релсите на жп линията и беше ударен от влак.

Заради опасността от ново активизиране на свлачищни процеси, АПИ разпореди в аварийната лента от другата страна на скалния скат да се изгради временно платно с дължина около 250 метра. Положена е временна маркировка с оранжев цвят, както и мантинели. Пътното платно непосредствено под скалата остава затворено за движение, тъй като продължава свличането на скална маса. В момента част от падналите скали са избутани от другата страна на пътя, за да служи като буфер между пътното платно и жп линията по направление София - Кулата. По експертни оценки обемът на свлечената скална маса във вечерта на инцидента е около 360 тона. В момента екип от геолози преценява на място възможностите за трайно укрепване на скалата. От характеристиките й зависи дали тя ще бъде преоткосирана или ще се изпълнят други укрепителни конструкции. Предварителните оценки показват, че за аварийно-ремонтните дейности за укрепване на ската ще са необходими около 1,5-2 млн. лв. С оглед интензивния трафик от автомобили от АПИ и полицията апелират шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44