Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тромпетистът Генчо Въртовски: Най-хубавите години от живота ми бяха в Биг бенда

Снимка: личен архив
Три юбилея се отбелязват с концерта на Биг бенда на БНР тази вечер - 80-годишнината на Емануил Манолов - Бадема, 70-годишнината на Генчо Въртовски и 80-те, които Вили Казасян щеше да навърши на 8 декември тази година.

За най-хубавите години на Биг бенда на БНР, за широко скроената личност на Вили Казасян, за времето, когато "освен да свирим, ние се и забавлявахме заедно - ходехме по планините заедно, празнувахме рождени и именни дни", за приятелствата тогава и различното мислене сега - за всичко това разказва в сутрешното "Радиокафе" по Радио София Генчо Въртовски.

Тромпетист, който продължава да свири и на 70 - 25 от тях са преминали в Биг бенда на БНР! Генчо има и своя формация - "Олд Голд Бенд", която също ще излезе тази вечер на сцената на Първо студио в сградата на БНР. Ще научите повече за програмата, за пиесите написани някога специално за Генчо Въртовски и сега наново възстановени и за пиесите написани от него, които пък ще бъдат изсвирени от Мишо Йосифов и Венци Благоев.

Чуйте.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.