Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров поиска отстраняването от длъжност на двама съдии в Раднево

Снимка: БГНЕС

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров на заседанието си днес Висшият съдебен съвет трябва да отстрани от длъжност съдиите Люба Петрова и Евелин Драганов от Районния съд в Раднево. Повод за това са образуваните срещу тях наказателни производства.

Христина Вълчанова, която е председател на Районния съд в Раднево, заяви за "Хоризонт", че в момента гледа сама всички дела, което нарушава принципа за случаен избор. Затова очаква председателят на Окръжния съд в Стара Загора Красимир Георгиев да командирова съдии в Раднево. През годината в Районния съд са гледани 1300 граждански и близо 500 наказателни дела. Съдия Христина Вълчанова сама е приключила с решения 736 дела.

В момента съдия Люба Петрова е в отпуск по болест, а съдия Евелин Драганов – в неплатен отпуск. От март тази година Драганов, по думите на председателя на съда, се е явявал на работа за по няколко дни и после е излизал в поредния отпуск по болест.

На 9-и декември Люба Петрова бе обвинена в подбуда към лъжесвидетелстване и предоставяне на кредити, както и затова, че не си е направила отвод по дела, в които е била в приятелски отношения с едната страна. Съдия Драганов е с повдигнато обвинение за заплаха за убийство на служителка от съда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44