Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев определи законопроекта за МВР като политически

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев определи законопроекта за МВР като политически и коментира действията на ДАНС по казуса КТБ.

Да има ДАНС, да бъде преместен ГДБОП в ДАНС, или сега, както се предлага да бъде изваден, това са политически решения. Ние като професионалисти трябва просто да ги изпълним и се стараем да го направим по възможно най-добрия начин. Не бива да се смесва нашето професионално отношение с политическите мотиви на повечето политически представени партии. Интересното е, че никой не е поискал анализ какво е направила агенцията за 2014-та година с КТБ. Докато прокуратурата разследва случая, ние не можем да кажем нито какво сме направили, нито какво не сме направили. Това е банка, която е отглеждана от десет години. ДАНС не е виновна, че тя е била политически протектирана, ДАНС не е виновна, че различни политици са си влагали парите в нея, ДАНС не може да бъде виновна за това нещо. Може би имаме някакви пропуски, но нека те да бъдат обект на обективна оценка и евентуално проверка. Ние не можем да носим политическа отговорност за това.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44