Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Борисов: Брюксел даде одобрение за новата Оперативна програма "Транспорт"

Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е информирал премиера Бойко Борисов, че е дадено одобрение за новата ни Оперативна програма "Транспорт". 

Борисов съобщи подробности пред журналисти в Брюксел, откъдето отправи и кратко обръщение към Реформаторския блок за отношенията в коалицията: 

800 милиона евро за пътища - това са "Струма", "Хемус", тунелът под Шипка, метрото, 400 милиона евро и милиард и 600 милиона лева за железници. Сиреч, само за тези няколко десетина дни работа, можем да кажем, че близо 4 милиарда лева днес само отиват в инфраструктурата на България и мисля, че резултатите са повече от ясни, ако на някой в София не му харесва това, да заповяда да протестира. Искам само да помоля реформаторите и другите колеги, с които работим, да отчитат колко много неща се направиха и да не се подвеждат по лобистки. Повтарям, по лобистки, чисто лобистки интереси и да объркват държавата. Много съм сериозен, много съм отговорен, ако някой някъде от моите хора прекали, го пращам да се извини, но в случая са изцяло грешка и ги моля да се поправят. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44