Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Тодор Танев: Бюрокрацията – основен проблем на чуждестранните студенти у нас

Снимка: БГНЕС

Бюрокрацията е основният проблем на чуждестранните студенти у нас, обобщи министърът на образованието проф. Тодор Танев, който се срещна с академичната общност на Русенския университет. 

Става дума не само за бюрокрация във висшите училища, а и за проблеми с документите на студентите за пребиваване в страната, каза още проф.Танев и допълни: За да има нова регулация, трябва да има политическа воля. Надявам се, че това правителство я има. Надявам се, че то е по някакъв начин мислещо по европейски. 

На срещата в Русе присъстваха представители на министерствата, отговорни за икономиката, образованието, вътрешните и външните работи на страната.

Предложението на домакините от Русенския университет бе студентите, които са приети във висши учебни заведения в България, да сформират групи в родните си страни още през летните месеци и там да бъдат изпращани преподаватели по български език, които да ги подготвят за същинските учебни занятия през есента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44