Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волоколамският митрополит Иларион ще бъде удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" на ВТУ

Волоколамски митрополит Иларион
Снимка: www.mospat.ru
Видният руски богослов, Волоколамският митрополит Иларион Алфеев, днес ще бъде удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" на Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий".

Митрополит Иларион е председател на отдела за външноцърковни връзки и постоянен член на Светия синод на Руската православна църква. Той е автор на повече от 800 публикации и книги, преведени на десетки езици. Носител на научни звания в университети от Европа и Америка.

Великотърновският университет е първото българско висше училище, което го удостоява с най-високото си почетно звание.

При гостуването си във Велико Търново митрополит Иларион ще дари камбани за новата църква "Възкресение Христово", в чийто параклис "Свети Георги Победоносец" ще бъдат положени костите на загинали за България руски войни и офицери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44