Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Търговище беше отличена за социален проект

Търговище
Снимка: Радио Шумен
Община Търговище получи награда от Министерството на регионалното развитие за проекта „Изграждане на социална инфраструктура за услуги от семеен тип”, реализиран по оперативна програма „Регионално развитие“. В изградените два центъра за настаняване от семеен тип са настанени 27 деца и младежи с увреждания от цяла Североизточна България.

В изграждането и оборудването на двата центъра са инвестирани над 1 милион и 400 хиляди лева.

Заместник-кметът на община Търговище Емине Якубова обяви готовността за осъществяване на нов проект, който ще замени социалните услуги в Дома за медико-социални грижи, които ще бъде закрит. Той се казва "Шанс за щастливо бъдеще".

Процесът на деинституционализация в община Търговище, мога да кажа, че върви добре. Подготвили сме и от 2015 ще започнем нов проект. Имаме сключен договор, бенефициенти сме за нови социални услуги и там инфраструктурата е готова, проектът се изпълнява от Министерството на здравеопазването. До март месец на следващата година оборудването и обзавеждането ще приключи и затова можем да се похвалим, че стоим добре на националната карта за социални услуги и грижи за деца
, обясни Емине Якубова.

Община Търговище е бенефициент и по проект "Комплекс за нови алтернативи", чието осъществяване ще започне през месец март следващата година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44