Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внесоха обвинителния акт срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков

Снимка: Катя Чорова

Прокуратурата във Велико Търново внесе обвинителния акт срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков. Според обвинението, 53-годишният Петков умишлено е убил командоса Емил Шарков, като е направил опит да убие и още петима полицаи.

Петков ще отговаря и за незаконно притежаване на боен арсенал, чието изземане бе целта на полицейската акция. Обвинителният акт е сто страници, а по делото ще бъдат призовани над сто свидетели и вещи лица. Очаква се процесът срещу Петко Петков да започне в началото на 2015-а година. Ако обвиненията бъдат доказани в съда, той може да получи от 20 до 30 години затвор, доживотна присъда или доживотна присъда без замяна. Петков е с постоянна мярка "задържане под стража", която изтърпява в Ловешкия затвор.

Припомняме, че на 14-и март мъжът се барикадира в дома си и откри стрелба срещу спецполицаите при специализираната операция за задържането му.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44