Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат един лев вход за посещение в къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора

Снимка: БГНЕС

Един лев вход за посещение в къщата-музей на "Владимир Димитров-Майстора" в село Шишковци се въвежда от 1-ви януари догодина. Това съобщи кметът на селото Климен Терзийски. Досега входът беше безплатен

Досега входът беше безплатен. За тази година къщата, където големият ни художник е живал близо 30 години и където в експозациия са показани негови вещи, бомбето и мантото му, както и триножникът, на който е рисувал, беше безплатен. Таксата е одобрена и от общината.

Самите посетители били учедени, че в комплекса се влиза без такса, а за поддържането на къщата-музей трябват средства. Миналата година беще направен и основен ремонт на втория етаж.

Тази година Шишковци стана домакин и на пленер за студенти от Художествената академия. Често тук се организират артизяви, ателие на открито. В двора на къщата музей е и пенсионерският клуб на селото. В кметството решили да определят една минимална такса. Остава непроменена обаче тарифа за една интересна услуга при посещение в кащата на Майстора - групи или отделни посетители могат да си поръчат предварително домашен зелник, приготвен от местни баби.

Средният по размер зелник струва 12 лева, големият - 18 лева, а клиенти да го опитат има много, казват уредниците.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44