Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва изпрати поредния хуманитарен конвой за Донбас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредният руски хуманитарен конвой прекоси границата с Украйна и се насочи към Донецк и Луганск.

Двете колони от по 50 камиона на Министерството на извънредните ситуации бяха обработени тази сутрин от руските митничари в присъствието на техни колеги от Украйна и представители на ОССЕ. Десетата поред руска хуманитарната пратка в помощ на двете самопровъзгласили се републики в Югоизточна Украйна съдържа около 1400 тона хранителни продукти, строителни материали и медикаменти, а също така  новогодишни подаръци, събрани от обществени организации и обикновени руски граждани. От средата на август до сега  Русия е изпратила в Донбас около 12 хиляди тона помощи.

В същото време днес стана известно, че премиерът Дмитрий Медведев  е подписал разпореждане за създаването на специална правителствена комисия, която ще се занимава с оказването на хуманитарна помощ на пострадалите територии в Югоизточна Украйна. Комисията ще работи на територията на съседната с Украйна Ростовска област и ще се оглавява от замистник министър на икономиката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44