Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 000 деца в риск са обхванати от превантивни програми в община Сливен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

13 превантивни програми, обхващащи над 4 000 деца в риск, e осъществила в училищата в община Сливен местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Комисията отчита намален брой възпитателни дела за изтеклата година.

През годината общинската Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е изготвила регистър на учениците с информация за всяко от децата в училище и евентуалните рискове, в които то може да попадне. В създадения консултативен кабинет в града ежедневно дежурят логопеди, психолози, социални работници и педагози. От услугите им са се възползвали над 210 деца, семейства и учители. 4 000 деца са обхванати в превантивни програми, в превантивни мероприятия - 2 000.
Нови превантивни програми в селските училища са осигурили екипи, занимания по футбол и участия в турнири на 250 деца.

Театрална постановка на хуманитарната гимназия в Сливен поставя тревожната тема за самоубийствата при подрастващите. Отпечатани са сливенски буквар и карта на забележителностите в общината. За осигуряване на превантивни дейности с подрастващи в ромския квартал "Надежда" е обновено читалище, осигурено футболно игрище и патрули за придвижване на учениците от "Надежда" към 6-о и 8-о училище в квартал "Даме Груев" в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44