Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на мъжа, който пострада в района на връх Ботев

| обновено на 21.12.14 в 17:53
Снимка: ЕПА/БГНЕС

17 планински спасители издирват мъжа, който пострада по време на преход в района на връх "Ботев". 35-годишният Генчо Генов от Сливен е успял да сигнализира планинската спасителна служба и се предполага, че се придвижва към хижа "Плевен", съобщи за "Хоризонт" дежурният Иван Драгошинов:

В 12,07 часа получих обаждане от връх "Ботев". Пет човека от Сливен, група туристи, са тръгнали от заслон "Ботев" към върха и по пътя, тъй като и в момента времето е с ураганен вятър и мъгла, единият от тях се загубва по пътя за връх "Ботев", отклонява се, и според него, е хванал една маркировка за към хижа "Плевен". За зла участ по пътя се подхлъзва, пада в някакъв улей и си изкълчва крака. Опитва се да си помогне, но уви, неуспешно. Вече направихме връзка с този човек и го помолихме да щади телефона си, да седи на място. Екипи междувременно тръгнаха от Троян, от Карлово, от Калофер, за да могат да го локализират и да го извадят от тази ситуация, в която се намира. 

На въпрос има ли шансове в рамките на светлата част на денонощието той да бъде открит, Иван Драгошинов отговори:

Не мога да кажа, не мога да се ангажирам с нищо, тъй като времето е ужасно. Нашите екипи ще направят всичко възможно да достигнат по най-бързия начин, но съгласете се, че в това време много трудно може човек да бъде намерен.

Ако пострадалият не бъде открит, акцията по издирването ще продължи и през нощта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44