Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открадната е коледната украса на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян

Директорът на музея Елеонора Авджиева е подала жалба в полицията. Музеят обаче ще остане „на тъмно“ за празниците, тъй като и фенерите пред сградата са изгорели:

От сградата е изтръгната и отмъкната ефектната и скъпа светеща коледна украса, която е закупена преди няколко години с обществени средства. Кражбата е заснета от охранителните камери. От тях се вижда, че крадецът е бил без маска и е действал напълно спокойно. Видеозаписът е предаден на полицията, съобщи директорът на музея Елеонора Авджиева.

Изключително нагло е подобен тип поведение. Първо, защото музеят е общинска собственост, а това имущество, тези лампички, повече от седем години ги стопанисваме. Не можехме да предположим, просто по такъв начин, някак си много дивашки, много зверски. Не толкова материалната щета е обезпокоителна в случая, отколкото безпардонното поведение на извършителя. Очаквам да бъде открит човекът, който е извършил това посегателство и да възстанови това имущество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44