Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново вече има площадка за игри, подходяща за деца с увреждания

Снимка: Катя Чорова

Във Велико Търново беше открита нова детска площадка, чиито съоръжения за игра са адаптирани и за малчугани с увреждания. Досега такава площадка имаше само в София. 

На сдружение "Азбукари" принадлежи идеята във Велико Търново с дарение да бъде изградена тази площадка, адаптирана за деца с увреждания, каза кметът на града Даниел Панов:
Всички средства са събрани от благотворителна дейност и дарения. Най-вече за каузата ни помогнаха сдружение "Азбукари", които много иновативни събития, благотворителни концерти направиха през тази година, тъй като ние стартирахме горе долу една година тази благотворителна акция. Това е втората площадка в България, адаптирана за деца с  различни потребности, и в момента има много инициативи от други кметове на общини в България, които също искат да стартират такива благотворителни акции за направа на тези площадки.
150 хиляди лева струва детската площадка с площ 860 квадратни метра. Тя е разположена в Централния градски парк.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44