Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина певецът Джо Кокър

| обновено на 23.12.14 в 07:59
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският певец Джо Кокър почина на 70-годишна възраст. Новината за смъртта на Джо Кокър съобщи радио Би Би Си, като цитира агента му Бари Маршал. Певецът е починал в дома си в американския град Крофорд, щата Колорадо, където живееше през последните 20 години със съпругата си Пам. Ще бъде невъзможно да се запълни празнината, която той оставя в сърцата ни, каза агентът на Кокър Бари Маршал. 

Роден в Шефийлд, Кокър започва да пее в клубовете в града през 60-те. Придобива известност, когато неговата версия на песента на Бийтълс With A Little Help from My Friends става номер едно. В своята кариера Кокър записва 40 студийни и концертни албума.През 1983-та година печели "Грами" за дуета си с Дженифър Уорнс на песента Up Where We Belong. Списание "Ролинг стоун" го поставя на 97-о място в списъка с най-големите певци в историята на съвременната музика. През 2011-а г. беше удостоен с Ордена на Британската империя за принос в историята на музиката. 

Миналата година Джо Кокър направи концертно турне в Европа, а последното му изпълнение беше през юни на сцената на лондонската зала "Хамърсмит Одеон". Скромен в очите на своите близки, Джо Кокър остави след себе си музикално наследство, което ще отеква дълго в меломанските сърца на неговите фенове по целия свят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44