Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледа в Германия

Преди Коледа цяла Германия се превръща в един огромен Коледен базар. На всеки площад, на всяко по-широко място из улиците, общините са дали разрешение за пиене на греяно вино, за ядене на вурстчета и за продажба на ръчно направени подаръци. Една от най-търсените работи като временна заетост е продавач на Коледен базар.

Една от най-големите атракции за местните хора и за милионите туристи е посещение на Коледен базар. Дори туристическите компании предлагат специални енодневни или двудневни турове до градовете, в които традиционно коледните базари са най-пищни и с най-дълга традиция.

Медиите за пореден път направиха класация на най-интересните и дори екзотични за консервативните германци коледни базари. Те са и най-посещаваните Дрезден, Хайделберг, Бремен, Хамбург, Майнц. В Берлин сред фаворитите е базарът на Потсдамер плац. На този пазар може да се намери за всекиго по нещо. Греяното вино се продава в специални чаши за пунш срещу 6,50 евро. Като си изпиете виното и си върнете чашата, ще получите 3 евро, иначе можете да си я запазите като свиден спомен. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44