Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: БГНЕС

Британският Телеграф акцентира на предприетата във Великобритания кампания от страна на службите в страната за блокиране на материали в интернет, публикувани от екстремистки групировки.

Експерти, цитирани от изданието изразяват песимизъм, че действията в посока неутрализирането на тези материали могат да не се увенчаят с успех и съветват да се търсят други подходящи начини за ограничаване на този тип материали.

Файнешъл Таймс акцентира на новината за залавяне от групировката "Ислямска държава" на йордански пилот в Сирия, след като коалицията срещу джихадистите загуби първия си самолет.

Изданието цитира американски източници, според които групировката не е свалила самолета.

Руската преса акцентира на инцидента от тази нощ в Киев, където взрив избухна в магазин. Московский комсомолец пише, че властите в Украйна ще приемат инцидента като терористичен акт.

Комсомолская правда отбелязва, че преговорите на контактната група по разрешаването на украинския конфликт в Минск са били трудни и с подготвителен характер.

В интервю за вестник Комерсант руският външен министър Сергей Лавров коментира, че е важно лидерите на Украйна да осъзнаят отговорността си за съдбата на страната.

Пред изданието, Лавров казва още, че емисари на групировката "Ислямска държава" вече се появяват в Афганистан, в непосредствена близост до Централна Азия и границите на Русия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44