Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митрпопит Йоаникий: Разширяващото се нечестие и разврат засягат всички

В Рождественското послание на Сливенският владика Иоаникий тази година прозвуча тревога от превърналите се в епидемия беззаконие и равнодушие. Тревожните въпроси на нашето време не могат да бъдат решени с равнодушие, посочи в посланието си Сливенският митрпопит Йоаникий: 

Как да живеем праведно, като сме поробени от страсти и беззакония, в земя пълна с кражби, клевети, хули, земя на отмъщение и беззаконие, на неправда и безредие. Нашата природа е основателна, когато равнодушието към развиването на нечестието показва отслабване на нравствено-религиозните чувства. Разширяващото се нечестие и разврат засягат в различна степен всички. Някои може да не участват на дело, но гледат. Други може да не гледат, но мълчат. Изключително рядко някой ще надигне глас и то с полушепот. Такова е нашето нещастно време. Това обаче не оправдава равнодушието, защото да ревнува за Божията слава и за царуването на доброто е дълг на всички, осъзнаващи, че в това е истинското благо на човека, на човешките общества.


Концертът на ансамбъла за народни песни и танци "Сливен" пред общината завършва с общоградско празнично хоро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44