Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзническата авиация ликвидира още един от командирите на "Ислямска държава“ в Северен Ирак

Автор:
изтребител САЩ боен самолет
Снимка: www.bing.com

Хасан Саид ал Джабури загина при въздушно нападение над селището Каяр в Северен Ирак по-малко от месец, след като бе провъзгласен за комендант на превзетия от джихадистите Мосул, съобщи Си Ен Ен. Подобна участ сполетя и предишния управител на града.

През последните два дни САЩ и съюзниците им са нанесли близо 40 удара по силите на „Ислямска държава“ в Ирак и Сирия през последните два дни, съобщи американското командване. Операциите над сирийска територия са фокусирани в района на обсадения град Кобане, отбраняван от кюрдски бойци. Ударите на иракска територия са обхванали широк периметър от Мосул, Киркук, Фалуджа и Байджи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44