Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен бе отслужена панихида за жертвите от Кербала преди 11 години

Снимка: Цецка Николова

В Плевен беше отслужена панихида за загиналите военнослужещи в Кербала преди 11 години.
В храма „Свети Николай“ в Плевен беше отслужена панихида в памет на военнослужещите, загинали в Кербала  на 27 декември 2003 година. В памет на петте жертви при терористичната акция срещу военната база в иракския град свещи запалиха министърът на отбраната Николай Ненчев, командири на военни формирования, военнослужещи от гарнизона и граждани. 
Казва се по християнски "Бог да ги прости" и "Светла им памет" и дай Боже, да не се случва повече, защото и днес имаме 110 човека в Афганистан и, разбира се, че ги мисля тези момчета и момичета. Господ да ги пази и мислено съм с тях.
На въпрос какви са мерките за сигурността на българските военни в Афганистан, министър Ненчев отговори:
Правим всичко възможно. Ние сме част от възможно най-интелигентният, най-добре подготвен съюз, наречен НАТО. Прави се всичко възможно, но в тези райони винаги има риск от нещастия. Сега са на относително сигурно място и се моля по няколко пъти на ден да са живи и здрави!
Преди панихидата министър Ненчев участва в отбелязването на 115-годишнната от създаването на БЗНС у нас и поднесе венец пред земеделската чешма в централната част на Плевен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44