Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мозаечна икона на Света Богородица осветиха в Троянския манастир

Снимка: БГНЕС

В Троянския манастир беше осветена мозаечна икона на Света Богородица и копие на една от охридските икони на Исус Христос. Манастирският комплекс вече разполага и с конферентна зала и нов църковен магазин. 

Иконата е поставена на входа на Троянския манастир. Тя беше осветена от Величкия епископ Сионий
Иконата е уникална по своята направа, но тя и благославя всички тези, които влизат в светата обител.
На днешния празник за Троянската Света обител Дядо Сионий освети и нов църковен магазин и конферентна зала, посветена на архиемандрид Хаджи Макарий: 
Един от най-изрядните духовници в българската история, един от големите сподвижници на Левски, на Матей Преображенски. Един от спасителите на местното население от този край от отстъпващата турска армия. Всички ние работим и се трудим за обновлението на тази Света обител и искаме тя да застане на достойното си място, на което е била по времето на дядо Макарий, на дядо Климент и другите достойни и велики игумени покровители на тази Света обител и покровители на целия народ. 
 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44