Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

3 млрд. и 117 млн. лв. са изплатени на вложителите в КТБ, пише "Монитор", като цитира изказване на премиера Бойко Борисов.

Вестник "24 часа" извежда като акцент думите на Борисов, според когото 2014 година е била ужасна. По повод призив на лидера на ДПС Лютви Местан премиерът да се освободи от "Патриотичния фронт" и ако не, може да има предсрочни избори, Борисов заявява, че това е съвет, който не го засяга.

Всички централни всекидневници отделят внимание на поевтиняването на цената на горивата. "Празничен бонус: Дизел - 2.09 лв., А95 за 2.19 ", пише вестник "Труд". Добрата новина за потребителите е, че специалистите прогнозират запазване на тенденцията за по-ниски цени.

Последно толкова евтин бензин имаше преди около пет години, припомня "Телеграф". Тогава обаче шофьорите плащаха на държавата акциз от 68 стотинки на литър, сега ставката на налога е по-висока - 71 стотинки.

"Хайки за данък кола", предупреждава от първа страница вестник "Стандарт". От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ и така никой няма да може да си спестява налога. По закон, нередовните платци дължат данъци за 5 години назад, допълва вестникът.

Двойно повече круизи във Варна и Бургас, информира "Преса". Само на морската гара втв Варна, която обичайно посреща по двайсетина пътнически кораба годишно с около 11 000 пасажери, до края на октомври са акостирали 40 плавателни съда с 25 000 туристи. Двойният ръст се дължи на кризата в Украйна, заради която круизните компании променили маршрутите си, казва пред изданието директорът на "Пристанище Варна" Божидар Чапалов.

88 души са преминали през токсикологията на "Пирогов" заради препиване по Коледа, това е водещото заглавие на "Монитор". Рекордьор е 59-годишен софиянец, приет за лечение с 5.2 промила алкохол.

Частни старчески домове правят нарушения, като масово не водят задължителните медицински досиета на потребителите си, е сред другите водещи теми за вестник "Монитор". Изданието цитира данни на Агенцията за социално подпомагане, според които се отчита и сериозна липса на обслужващ персонал в домовете за възрастни хора.

Добри новини за производителите на зеленчуци: 5 пъти по-големи евросубсидии се очакват през следващия програмен период според вестник "Труд". Тази година производителите получиха по 30 лв за декар, като последната субсидия от програмния период 2007 -2013 година, а догодина ще кандидатстват за помощ от 145 лв за декар. За новите помощи ще се кандидатства през март догодина, припомня изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44