Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете почина пред Спешното на болницата в Разград

| обновено на 29.12.14 в 15:33
Снимка: БГНЕС
8-годишно дете от заветското село Иван Шишманово почина пред Спешното отделение на болницата в Разград. По случая е образувано досъдебно производство. 

Момчето е доведено от родителите си около 18 часа снощи с болки в корема. От дежурния лекар е поставена диагноза "чревна непроходимост" и детето е изпратено за ехография и допълнителни изследвания. След консултация с педиатър е пренасочено към хирург, но поради липса на детски хирург в Разград, то е препратено към Варна. Около 19 часа и 15 минути състоянието на детето се влошило и родителите се върнали с него в Спешното отделение, където детето починало.

Тежък токсичен колит е причинил смъртта на момченцето, сочи заключението на съдебния медик, извършил аутопсията в Русенската болница. От полицията в Разград съобщиха, че са назначени допълнителни микробиологични изследвания. Продължава разследването на обстоятелствата по трагичния случай.

Назначена е моментална проверка на Агенция "Медицински одити на РЗИ" по случая с починалото дете в Спешното отделение в Разград, обяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той обясни, че резултатите от тази проверка ще бъдат публични и ще станат ясни в първите дни на следващата година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44