Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската рубла отново рязко поевтиня

Руската рубла отново рязко поевтиня на валутния пазар в Москва.

В началото на днешните търгове доларът и еврото достигнаха седмичен максимум спрямо рублата, като американската валута се доближи плътно до нивото от 60 рубли, а европейската достигна до 72 рубли. По-късно последва корекция надолу, но така или иначе руската валута остава под натиск, след като през цялата минала седмица показа стабилност и тенденция към поскъпване.

Според анализаторите причините за сегашния срив трябва да се търсят в липсата на достатъчна ликвидност на пазара и в слабото доверие към руската парична единица.

Ниската цена на петрола също оказва своето дългосрочно влияние.

Руският министър на финансите Антон Силуанов съобщи в края на миналата седмица, че бюджетът за 2015-а година ще трябва да бъде коригиран при прогнозна цена на петрола от 60 долара за барел и среден курс от 51 рубли за долар. Той прогнозира също така, че догодина икономиката на Русия може да отчете спад от 3 процента, а БВП да намалее с 0,8 на сто.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44