Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнена е пътната обстановка във Видинска област

Снимка: Архив: РАДИО ВИДИН

Поради снегонавявания са затворени 3 пътни отсечки.

Най-сериозно е положението на пътя Добридол-Тополовец, който е затворен за движение поради снегонавявания. Има блокирани автомобили, сигнализира слушателят Кирил Портаков: "Тука е някакъв жесток вятър. Просто отива 20-30 коли напред-назад, но нямам идея точно колко дълга е колоната. Всеки случай е много голяма. Аз като гледам, три часа стоим и няма изгледи да се измъкнеме. Има един снегорин, който е на десетина коли пред нас и около два часа просто стои там".

Поради снегонавявания е ограничено движението в отсечките Бранковци-Раковица и Видин-Букувец. Инцидент със снегопочистваща техника затвори пътя до село Киреево. Силният вятър усложнява обстановката, каза кметът на Кула Владимир Владимиров: "Просто обмисляме в момента да спрем машините, докато спре вятърът".

Цялата налична техника на "Пътно управление"-Видин е на проблемните участъци. Лошите метеорологични условия предизвикаха аварии по електропреносната мрежа в шест общини на региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44